Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська влада не хоче боротися з хабарництвом – Михайло Сидоров

Потрібно вживати дуже жорсткі методи, щоб зупинити хабарництво у нашій державі, – так прокоментував «Гал-info» представник Львівської міської спілки захисту прав громадян Михайло Сидоров дослідження міжнародної компанії Transparency International про хабарництво в нашій державі.
«На жаль, закон про корупцію в нашій державі на 90% не виконується, оскільки в нас при владі перебувають люди, які абсолютно незацікавлені у виконанні цього закону. Я думаю, що цифра, оприлюднена Transparency International, стосується посадовців і політиків, а не усього суспільства», – зазначив Михайло Сидоров.
Нагадаємо, що міжнародна компанія Transparency International оприлюднила дослідження про стан хабарництва в державах світу, яке базується на опитуванні громадян різних країн. Згідно з опитуваннями, до 40 відсотків громадян за останній рік давали хабарі. Найбільш корумпованими державами, за висновками організації є Албанія та Марокко, де хабарі давали понад 40 відсотків громадян. Краща порівняно з Україною ситуація в Росії – там хабарі дають лише 15 відсотків громадян, а у більшості членів ЄС цей показник не перевищує 5%. 
Цікаво, що мешканці усіх країн найкорумпованішими визнали політичні партії, парламенти та поліцію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ