Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українська збірна з баскетболу отримала суперників на Чемпіонаті світу

Вчора, 3 лютого, в Барселоні у Палаці каталонської музики відбулося офіційне жеребкування до світової баскетбольної першості, яка відбуватиметься в Іспанії з 30 серпня до 14 вересня. Українська команда потрапила до групи С, де гратиме з американською «Дрім Тім», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У вересні на Євробаскеті у Словенії українська збірна вперше за історію незалежності кваліфікувалася на Чемпіонат світу і відразу отримала доволі сильних суперників, як для дебютного протистояння такого масштабу. Наші хлопці зіграють з Домініканською Республікою, Туреччиною, США, Фінляндією та Новою Зеландією.

«З самого початку, коли ти сидиш і слідкуєш за процесом жеребкування, ловиш себе на думці, що можливо було б непогано потрапити в ту чи іншу групу. Але зрештою усвідомлюєш, що всі групи є досить сильними. Ми дуже поважаємо всі команди в нашій групі, нам дісталася збірна США, яка є одним з фаворитів, і нам потрібно буде добре підготуватися до цих змагань.

Це новий досвід для нашої країни, це неймовірна честь. Сам факт, що ми кваліфікувалися на Чемпіонат світу показує нашим гравцям, що важка праця та прагнення до вдосконалення дають шанс досягнути нових висот. Це повинно стати прикладом для молоді в нашій державі», - коментує Майк Фрателло, головний тренер української національної збірної команди з баскетболу.

Загальна картина турніру виглядає так:

Група А: Іспанія, Сербія, Франція, Бразилія, Єгипет, Іран.

Група B: Філіппіни, Сенегал, Пуерто-Ріко, Аргентина, Греція, Хорватія.

Група C: Домініканська Республіка, Туреччина, США, Фінляндія, Нова Зеландія, Україна.

Група D: Словенія, Литва, Ангола, Корея, Мексика, Австралія.

Групові ігри відбуватимуться в Гранаді, Севільї, Більбао та Гран-Канарії. Україна проведе попередні матчі у Більбао. Після групового раунду команди, які пройдуть кваліфікацію, а це 4 найкращі команди з групи, продовжать боротьбу у Барселоні та Мадриді.

Свій перший матч групового рівня українська збірна проведе 30 серпня з Домініканською Республікою, останній – 4 вересня з США. У разі проходження цього етапу, суперниками України стануть представники Групи D.

Україна займає 45 місце в офіційному рейтингу FIBA. Згідно з цими даними, зі всіх команд, які змагатимуться в Іспанії у 2014 році, наша збірна випереджає лише Єгипет (46 місце). 1 місце посідають США, другими є іспанці, на третьому та четвертому – Аргентина та Литва відповідно (джерело: FIBA). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ