Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Українська журналістка вже рік перебуває у полоні бойовиків "ЛНР"

Українська журналістка Марія Варфоломеєва вже рік перебуває у полоні бойовиків "ЛНР". Як повідомляють "Новости Донбаса", 9 січня 2015 року вона перестала виходити на зв'язок, після чого стало відомо, що обвинувачену у "шпигунстві" Варфоломеєву було взято у полон: журналістка фотографувала одну з адміністративних будівель у Луганську.

"Бойовики звинуватили Варфоломеєву у коригуванні артилерійського вогню під час обстрілу Луганська та співпраці з організацією "Правий сектор", звинувачують у причетності до загибелі 26 осіб і хочуть посадити її у в'язницю на 15 років", - зазначає ЗМІ. 

Обмін Варфоломєєвої в рядах інших полонених протягом року зривавася кілька разів.

Як відомо, за офіційними даними, наразі у полоні бойовиків перебуває лише один журналіст - Марія Варфоломєєва. Також відомо про загибель 11 журналістів за час проведення АТО на Донбасі.

За даними Міжнародного інституту безпеки інформації, у 2015 році у світі було вбито 110 журналістів.

Раніше уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила: на останній зустрічі в Мінську представники бойовиків Луганській області у відповідь на списки 139 заручників і 762 зниклих безвісти заявили, що "у них міститься тільки 4 українських військових і 5 цивільних".

Після заяви лідера бойовиків "ЛНР" Ігоря Плотницького про нібито готовність звільнити полонених українців на Різдво, українська сторона очікувала повної і достовірної інформації про те, кого саме бойовики готові звільнити.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ