Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українське Мінкультури не рекомендує дивитися фільм «Ми з майбутнього-2»

У російському фільмі "Ми з майбутнього 2" режисера Олександра Самохвалова простежується тенденція до розпалювання міжнаціональної ворожнечі і суб'єктивний погляд на історичні події, тому Міністерство культури і туризму не рекомендує картину для перегляду на території України. Про це повідомляє прес-служба МКТ, – повідомила Ліга.нет.

 

"Деякі епізоди картини є досить провокаційними в моральному плані і викликають особливу стурбованість, беручи до уваги, що фільм передусім орієнтований на молодіжну аудиторію. На нашу думку, в цих фрагментах простежується тенденція до розпалювання міжнаціональної ворожнечі і суб'єктивний погляд на історичні події", - до такого висновку після перегляду фільму дійшли члени Експертної комісії з питань поширення і демонстрування фільмів при МКТ і співробітники міністерства.

 

До того ж у МКТ нагадують, що, відповідно до пункту 10 Положення про державне свідоцтво на право поширення і демонстрацію фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 17 серпня 1998 року, МКТ відмовляє у державній реєстрації і видачі прокатного свідцтва, зокрема, на фільми, які можуть завдати шкоди моральному і фізичному вихованню, культурному розвитку громадян, а також на фільми, що пропагують війну, насильство, жорстокість, фашизм і неофашизм, спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, розпалювання міжетнічної, расової і релігійної ворожнечі.

 

У синопсисі до фільму йдеться: "Вони зустрілися на полі реконструкції військових подій, де хотіли просто пограти у війну. Але війна вирішила пограти з ними... Герої першої частини фільму Борман і Череп опинилися у 1944 році разом з двома молодими українцями - Тараном і Сірим, що грали у війну на іншій стороні. Конфлікт вийшов за межі гри і всі четверо потрапили в саме пекло боїв відомої Львівсько-Сандомирської операції 1944 року. Кожному з них довелося здійснити свій подвиг і об'єднатися перед обличчям загального ворога, щоб повернутися додому і зберегти своє майбутнє".

 

У Росії фільм виходить у прокат 18 лютого.

 

Ліга

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ