Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українське військо запрошує на військову службу за контрактом

У відділеннях комплектування військових комісаріатів Закарпатської області та структурних підрозділах військових частин громадянам завжди готові надати вичерпну інформацію щодо проходження військової служби в Збройних Силах України. Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Як розповів начальник відділу комплектування та призову – заступник Закарпатського обласного військового комісара підполковник Юрій Величканич, завдяки системному спілкуванню з громадянами області минулого року було відібрано та направлено до військових частин для укладання контракту більше ста чоловік. З них два десятки направлені до навчальних центрів Збройних Сил України.

– Цього року станом на перший квартал “пропозиція” щодо набору на військову службу за контрактом складає 70 місць. “Попит” набагато вищий. Серед військових спеціальностей, які пропонуються майбутнім контрактникам: стрілець, гранатометник, кулеметник, снайпер, розвідник, сапер, кухар, командир відділення, бойової машини, танку. Задля цього проводимо набори у навчальні центри Збройних Сил України, розташовані у Чернігівській, Львівській, Житомирській та Полтавській областях, – розповів офіцер.

За словами підполковника Юрія Величканича, навіть якщо на даний час бажаної професії у списку вакансій немає, бажаючим вступити на військову службу за контрактом у будь-якому разі слід прийти до військкомату, щоб отримати консультацію. Адже перелік вакантних посад щомісячно оновлюється на підставі заявок з військових частин. Вимоги ж до претендентів на цей вид служби є незмінними: вік від 18 до 40 років, придатність за станом здоров’я та показниками профвідбору, відсутність судимостей, неперебування на психіатричному та наркологічному обліку.

– З початку року суттєво збільшено грошове забезпечення військовослужбовцям за контрактом, яке зараз перевищує 7 тисяч гривень. Наприклад, стрілець-контрактник першого року служби нашої окремої гірсько-піхотної бригади отримує 7600 гривень, гранатометник – 8100 гривень, старший стрілець – 8600 гривень, санітарний інструктор – 9256 грн., а командир відділення – 9826 гривень, – розповів підполковник Юрій Величканич.

Активно популяризують цей вид військової служби й представники військових частин та підрозділів: задля цього вони беруть участь у профільних ярмарках вакансій. Нещодавно представники окремого ремонтно-відновлювального полку оперативного командування «Захід» відвідали такий захід, що відбувався на базі Золочівського районного центру зайнятості.

Старший офіцер відділення по роботі з особовим складом капітан Віталій Юхименко і головний старшина полку старший прапорщик Роман Стасів розповіли учасникам заходу про кваліфікаційні вимоги до кандидатів, вигоди служби у військовій частині, соціальний пакет, а також вакантні посади осіб рядового, сержантського та старшинського складу, що є наразі в частині.

Зокрема, йшлося про те, що військові ремонтники мають вакансії кухаря, такелажника (вимоги – середньо-спеціальна освіта), посадовий оклад – від 7000 грн., водія-механіка, водія-електрика, водія-зварювальника (вимоги – середньо-спеціальна освіта, водійські права категорії В, С1, С), посадовий оклад – від 7620 грн, майстра (вимоги – середньо-спеціальна освіта, кваліфікація), посадовий оклад – від 8120 грн. А також є посади сержантського складу –командир відділення, начальник майстерні (вимоги – середньо-спеціальна освіта, служба у ЗС України із військовим званням не нижче «молодший сержант»), посадовий оклад – від 8750 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ