Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українське законодавство гальмує ремонт львівських дахів

Міська влада Львова має намір звернутися до Конституційного суду за роз’ясненням законодавства, що регулює надбудову мансард над житловими будинками. Про це сьогодні, 24 листопада під час прес-конференції повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

За словами Садового, для Львова проблема дахів, особливо у центральній частині міста, дуже актуальна. Відтак, є ідея пропонувати інвесторам будувати житло на горищах міських будинків. При цьому зобов’язуючи їх повністю відремонтувати дах. Однак, для цього, згідно законодавства, потрібна згода всіх мешканців будинку, що практично неможливо виконати. «Бо кожен мешканець думає не тільки про те, що матиме дах, а й про те, щоб щось мати для себе», – обурюється мер.

 

Відтак, каже Садовий, мерія звернеться в Конституційний суд за роз’ясненням закону, адже місто є особливим, належить до культурної спадщини ЮНЕСКО.

 

Цей же закон, говорить мер, став на заваді і ще одній ініціативі влади – вирішувати проблему з черговиками за рахунок облаштування житла на горищах, адже для цього знову ж таки, потрібна згода всіх мешканців.

 

Міський голова каже, що на ремонт усіх львівських дахів потрібно не менше мільярда гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ