Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські авіаційні підрозділи перейматимуть досвід Каліфорнії

Як повідомляють у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України, авіаційні підрозділи МВС навчатимуться з тактичними підрозділами Національної гвардії Каліфорнії. Про це сторони домовились 9 жовтня під час зустрічі Міністра внутрішніх справ та командувача Національної гвардії штату Каліфорнія Девіда Болдвіна.

Арсен Аваков наголосив, що МВС працює над розбудовою авіаційної компоненти, тому для підрозділів системи важливо ознайомитись із досвідом американських партнерів.

«Ви знаєте, що ми розвиваємо авіаційну компоненту нашої системи. Тому для нас дуже важливо зберігати з вами комунікацію, щоб отримувати певний досвід і знання», - сказав він.

Натомість Девід Болдвін запропонував започаткувати партнерство між авіаційними підрозділами МВС та Національною гвардією Каліфорнії.

«Якщо говорити про співробітництво в питаннях авіації, то я хотів би запропонувати, щоб ми започаткували партнерство між нашими авіаційними підрозділами. Щоб це було пряме партнерство між тактичними підрозділами. У нас є авіаційний батальйон, який виконує ряд завдань в середині країни – захист безпеки країни. Ми можемо організувати роботу на рівні наших штабів. Розповісти, як ми працюємо над бюджетом, розповісти про планування операцій та обслуговування, а також про програми підготовки екіпажів», - сказав він.

Крім того, сторони підписали двосторонній документ, у якому домовились поглибити співпрацю у сфері охорони державного кордону, зокрема, у питаннях боротьби з транскордонною злочинністю та кіберзахисту.

Окрім цього, МВС та Національна гвардія штату Каліфорнія домовились обговорити проблеми забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. А також напрацювати механізм їх повернення додому та відновлення інфраструктури Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ