Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Українські автори отримують авторські примірники першої україномовної Брайлівської книги, виданої в Угорщині

Про це на стоїй сторінці у Фб написала львівська казкарка та журналістка Леся Кічура: «Нарешті тримаю у руках свій авторський примірник першої україномовної дитячої книги, виданої в Угорщині, надрукованої шрифтом Брайля!

Дуже радію цьому міжнародному проєктові у своїй письменницькій біографії!!!

На сторінках книги «Казковий дивосвіт» живе моя казка про «Ображену гумку».

Радію, що інші українські автори також отримують зараз свої авторські примірники!!!

Дуже пишаюся бути посеред відомих авторів. Адже до цієї книги увійшли твори: Еліни Заржицької, Ольги Репіної, Любов Швець, Дзвінки Дячок, Інни Калини та Сашка Дерманського.

Мій примірник, гадаю, не довго затримається вдома. Передам у дарунок товариству чи організації, де є потребуючі читачі із вадами зору, бо така коштовна книга має приносити найбільше користі своїм особливим читачам!

Вкотре дякую упорядникам, Уляні Княгинецькій та Володимиру Вакуленко- К., без вашої фантастичної праці цього проєкту просто б не було!!! А він так потрібен сьогодні!!!

Нагадаю, що «Казкововий дивосвіт» шрифтом Брайля створено і видано в рамках серії двох проєктів: «Зірки на долонях», започаткований відомим письменником України Володимиром Вакуленко-К. та Міжнародного проєкту «Дитяча українська казка ХХІ століття», засновницею якого є Уляна Княгинецька.

Примірники брайлівської книги вже передають безкоштовно до Угорської Національної бібліотеки ім. Ференца Сечені, Державної Бібліотеки Іноземної Літератури м. Будапешт.

Подарункові видання також надсилають українським незрячим читачам Туреччини, Угорщини, Іспанії, Канади і України.

Зазначимо, що в письменницькому доробку Лесі Кічури це не перше Брайлівське видання. Адже 4 її книги («Добрі мамині казки», «Магія Різдва», «Мандри» та «Музей іграшок»), видані в рамках авторського проекту «Добрі мамині казки» також вийшли у світ шрифтом Брайля з тактильними малюнками, аудіоверсією голосом автора. Цей проект було здійснено у співпраці з Ресурсним центром НУ «Львівська політехніка» (директор О. Потимко). Весь наклад збірок безкоштовно передано до спеціалізованих закладів та бібліотек України.

Навесні цього року авторка отримала вагому літературну нагороду – премію ім. Наталі Забіли за твори для дітей. Влітку Леся Кічура втретє стала мамою, а вже 1 вересня презентувала свою 6-ту збірку казок «Дивовижні пригоди». Зараз авторка провадить активні казкові читання з малечею у школах в рамках свого проєкту задля популяризації дитячого читання у молодшому шкільному віці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ