Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські чоловіки щасливіші за жінок – соцдослідження

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» наприкінці грудня 2011 року, чоловіки в Україні почуваються більш задоволеними, ніж жінки.

Найбільш задоволені своїм життям мешканці Західної України, менше – Південної та Східної України. Чим молодше респонденти, тим більше вони задоволені власним життям. Водночас, мешканці міст більш оптимістичні.

Зокрема, задоволені своїм життям 42% опитаних українців (з них лише 10% – повністю задоволені), тоді як 54% – не задоволені (з них 20% – повністю не задоволені). Ще 4% – не визначились.

За цим показником Україна поступається будь-якій з країн Євросоюзу, найбільше – Данії, Швеції, Нідерландам, Люксембургу, Фінляндії та Ірландії, де розрив становить рази.

Водночас найближче за рівнем задоволеності життя Україна стоїть до таких країн як Румунія, Болгарія, Угорщина, Греція, Португалія, Литва та Латвія. А вже починаючи з Естонії розрив різко зростає не на користь України.

Згідно з останніми даними Євробарометру, які оприлюднено в жовтні 2011, в середньому81% мешканців Євросоюзу задоволені власним життям (чверть – повністю задоволені) і лише 18% - не задоволені.

Довідка.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3,1%, для значень близьких до 30% - не більше як 2,8%, для значень близьких до 10% - не більше як 1,9%, для значень близьких до 5% - не більше як 1,4%. Терміни проведення дослідження: 16-24 грудня 2011 р. Розподіл областей: Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька. Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Черкаська, м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська. Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Запорізька, Миколаївська, м. Севастополь. Схід: Дніпропетровська, Харківська, Донецька, Луганська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ