Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Українські перевізники самі винні, що застрягли на кордоні - російські митники

Російська митниця завчасно попереджувала міжнародних перевізників про зміни у вимогах до оформлення вантажів, але вони не відреагували на це належним чином, через що у пунктах пропуску і утворилися величезні затори. Про це заявив речник таганрозької митниці Альберт Смірнов, повідомляє "5 канал".

"Не всі перевізники з належним розумінням поставилися до наших вимог. Ми заздалегідь проводили з ними зустрічі, повідомляли, через засоби масової інформації, безпосередньо, по електронних мережах про те, що на них чекають зміни", - зяавів речник таганрозької митниці Альберт Смірнов.

Разом з тим Федеральна митна служба РФ обіцяє ліквідувати затори на українсько-російському кордоні до 4 листопада.

За даними ФМС, зараз на КПП залишилось півтори сотні фур, а перед пунктами пропуску працюють фахівці, які допомагають водіям оформити необхідні документи. 

Як відомо, станом на 1 листопада біля трьох пунктів пропуску на кордоні України і РФ у Ростовській області оформлення на в'їзд очікували близько 400 вантажівок.

Керівництву Амвросіївської та Новоазовської райдержадміністрацій доручено забезпечити питною водою всіх, хто простоює в черзі на кордоні, та вставити біотуалети.  На пунктах пропуску чергують бригади "швидкої допомоги". 

Самі ж перевізники заявили, що іформація, що Росія припинить приймати забезпечення транзиту за книжками міжнародних дорожніх перевезень (МДП) у пунктах митного пропуску вже з 28 жовтня, стала відома лише пообіді 28 жовтня. При цьому офіційної інформації про нововведення з боку РФ  від Федеральної митної служби РФ не було взагалі.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ