Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Українські розкольники» не хочуть пускати патріарха у Рівне, – проросійські сайти

«Відверто провокаційними» назвала прес-служба Рівненської єпархії Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) плани щодо відвідування патріархом Московським і всієї Русі Кирилом деяких храмів. Про це повідомив Росбалт.

Мова йде про візит глави Російської православної церкви до Свято-Воскресенського кафедрального собору в Рівному і Свято-Миколаївського монастиря в селі Городок, де діють храми УПЦ КП, «щодо яких виникали або дотепер залишаються спори». Ці храмові комплекси УПЦ Київського патріархату і УПЦ Московського патріархату використовують спільно.

«Заплановане присутність біля цих храмів тисяч парафіян Московського патріархату є проявом тиску та залякуванням як віруючих Київського патріархату, так і місцевої влади», – заявили в УПЦ КП.

Автори заяви звертаються до обласних управлінь СБУ та МВС з проханням «перешкодити запланованим антиукраїнським та антидержавним заходам».

Напередодні голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук в ефірі місцевого телеканалу «Рівне-1» закликав мешканців регіону толерантно поставитися до візиту в область Московського патріарха. Своє звернення губернатор адресував «тим, хто підтримує патріарха, і тим, хто не дуже». На його думку, потрібні «не барикади, не боротьба, а пошук спільних точок для побудови єдиної помісної православної церкви на Україні».

Нагадаємо, патріарх Кирило перебуває в Україні з офіційним візитом з 27 липня. Згідно з розкладом візиту, він відвідає Рівненську область 2 і 3 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ