Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські школярі отримають кембриджські підручники

Підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету та MM Publications для учнів перших класів отримали близько половини голосів вчителів початкових класів та претендують на наклад у понад 180 тисяч примірників, - Oсвіту.ua.
 

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, МОН часто отримувало закиди від учителів англійської мови про те, що вітчизняні підручники мають погану якість і не підходять для навчання сучасних дітей.

«Великими зусиллями нам вдалося вмовити два британських видавництва – Кембриджського університету та MM Publications, що надавали матеріали для пілотування нового Держстандарту з англійської мови, увійти в партнерство з українським видавництвом та подати свій макет підручника на конкурс. У результаті вони отримали голоси вчителів, що обрали їх для роботи в своїх класах. Таким чином близько половини українських школярів, що вивчають англійську мову в першому класі, навчатимуться за підручниками британських видавництв», – повідомила Гриневич.

Разом з тим у Міністерстві освіти зазначають, що решта вчителів, яких трохи більше половини, обрала підручники українських авторів. Абсолютним лідером серед них є підручник автора Карпюк, що за результатами голосування вчителів набрав попередній наклад близько 170 тисяч примірників.

«Ми сподіваємося, що цей позитивний досвід також стане сигналом для інших успішних іноземних видавництв, що створюють навчальні матеріали для вивчення іноземних мов, входити в співпрацю з українськими видавництвами та подаватися на конкурс підручників. Це має створити середовище розвитку та позитивної конкуренції на ринку, що позитивно позначиться на якості підручників для наших дітей», – додала міністр освіти Лілія Гриневич.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ