Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські та ліванські політичні і громадські організації обговорили ситуацію в Лівані

Сьогодні, 2 серпня, в Громадському центрі ВГО „Наша Україна” відбувся „круглий стіл” на тему „Близькосхідна криза: подвійні стандарти в міжнародній політиці”. Ініціатором проведення „круглого столу” є Молодіжний клуб Центру національного відродження ім. Степана Бандери. На зустріч були запрошені представники Ліванської асоціації „Молодь майбутнього” Фахд Ходр, Ліванського інформаційно-культурного центру Себлані Малек, Прогресивної соціалістичної партії Лівану Валід Харб та інші.
Керівник громадського центру Юрій Антоняк каже, що питання міжнародної політики не є пріоритетним напрямком діяльності його організації, проте, на його думку, сьогодні на Близькому Сході відбувається агресія проти суверенної держави Ліван, триває знищення мирного населення, а належної міжнародної реакції немає: „Реакція світової спільноти на події в Лівані надто млява. Свідченням того є те, що в рішенні, прийнятому на засіданні Ради безпеки ООН, немає вимоги негайного припинення бойових дій, а є лише заклик”.
Протистояння двох держав триває з перервами з 1948 року. Ліванські представники стверджують, що Ізраїль воює не проти радикального руху „Хезболла”, як стверджує, а проти ліванського народу, його культури. Фахд Ходр зазначив: „Під час найінтенсивнішого наступу ізраїльської авіації, який розпочався 12 липня і тривав 3 дні, було повністю знищено кілька житлових районів та інфраструктуру столиці. Ми запрошуємо Ізраїль воювати на землі, а не в повітрі”.
Учасники „круглого столу” підготували резолюцію, яку завтра об 11.00 передадуть в почесне консульство Німеччини, як одного з впливових представників Європейського Союзу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ