Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Українські та молдовські прикордонники перекрили канал контрабанди гашишу з Іспанії до Росії

Оперативно-розшукові підрозділи Держприкордонслужби спільно з правоохоронними органами Республіки Молдова упродовж декількох місяців здійснювали розробку транзитного каналу контрабанди гашишу з Іспанії до Росії. Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Обмін інформацією дозволив правоохоронцям встановити причетність до організації каналу контрабанди окремих громадян Молдови.

Днями співробітники МВС Республіки Молдова у пункті пропуску «Галац-Джуржулешти» на в’їзд з Румунії зупинили автомобіль під керуванням громадянина Молдови, в якому виявили 30 кг гашишу з Іспанії.

Далі – цікавіше. За інформацією молдовських правоохоронців українські встановили, що організатор контрабанди даної партії наркотиків – громадянин Республіки Молодова чотири дні до оголошення його у міжнародний розшук Інтерполом прибув до України.

В межах міжнародної правової допомоги Департамент оперативної діяльності Держприкордонслужби прийняв рішення про затримання організатора.

Відтак, наприкінці минулого тижня співробітники ДПСУ спільно з працівниками ГУ НП у Львівській області затримали зловмисника у м. Трускавець (Львівська обл.).

Зважаючи на черговий позитивний досвід проведення скоординованих дій з молдовськими колегами, українські прикордонники розраховують на подальшу ефективну співпрацю в протидії транскордонній злочинності на українсько-молдовському кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ