Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Українські таксисти отримують до 20 тис. грн на місяць

22 березня в таксистів — професійне свято. І, незважаючи на те, що ця професія не належить до найбільш престижних у нашому суспільстві, вона є можливістю чудово заробляти собі на життя навіть в умовах кризи. Згідно з даними бази вакансій Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, українські автомобілісти можуть заробляти до 15 тис. грн на місяць.

Водії загалом (і таксисти зокрема) мають усі шанси розраховувати на хорошу зарплату. Починаючи з 2012 року, близько 50% усіх вакансій для водіїв із зазначеною зарплатою пропонували пошукачам заробляти від 7 000 грн. на місяць, а це суттєво вище, ніж середня зарплата по Україні. Тобто, таксисти можуть заробляти стільки ж, скільки й офісні співробітники, а то й більше.


Ще один плюс для водіїв — можливість розраховувати на змінний (20% вакансій) або гнучкий (15%) графік роботи. Очікуваний досвід роботи найчастіше невеликий — достатньо працювати в цій сфері від 1 року до 3 років. Останнім часом роботодавці готові взяти на роботу взагалі кандидата без досвіду.

Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підібрали 5 найбільш високооплачуваних вакансій на hh.ua для водіїв і водіїв таксі зокрема. Вони поєднують у собі високу оплату, гнучкість умов праці й інтенсивні перспективи.

Від 7 000 до 10 000 грн. може заробляти водій із особистим автомобілем в "КВН-ТАКСІ". Фірма пропонує абсолютно вільний графік, а також мінімальну комісію у розмірі 10-12%. Також водій не платить ані вступних, ані залогових грошей. Робота в таксі ведеться з допомогою програми на мобільному телефоні Mobile Taxi, яка дозволить залишатися занятим увесь робочий час. Вимоги до кандидата досить серйозні: вік повинен бути не менше 23 років, водійський стаж — не менше 2-х років, а знання Києва повинне включати в себе райони, аеропорти й основні проспекти. Сам автомобіль повинен бути іномаркою не нижче Daewoo Lanos або Lada від 10-ї моделі й утримуватися в чудовому стані.

Служба таксі "Феміда" шукає досвідчених водіїв на автомобілі підприємства на зарплату від 4 500 до 6 500 грн. Компанія пропонує офіційне працевлаштування, змінний графік і роботу на нових машинах. Кандидат на посаду повинен володіти стажем роботи від 10 років, а також культурою обслуговування.

Таксі "Бумер" пропонує водіям з особистими автомобілями заробітну платню розміром 10 000 — 15 000 грн. Водій не платить ані залогових, ані вступних внесків і звільнений від обов’язкових поїздок до офісу. Компанія співпрацює більше ніж з 200-ма службами таксі, тобто в пошукача хороші шанси мати багато клієнтів. За це треба віддавати компанії комісію 9-11%, а також абонплату 10 грн. за ефір у робочий день.

Для тих, хто хоче вибратися за межі України й подивитися Європу, відкрита вакансія водія-далекобійника. Велика литовська транспортна компанія шукає водія міжнародних перевезень. Серед вимог до кандидата: стаж роботи не менше 2-х років на напівпричепах, бездоганна трудова репутація, а також наявністю цілого пакета документів (українські водійські права, свідоцтво водія-міжнародника, закордонний паспорт, оригінал трудової книжки, CHIP у тахограф, а також довідка про стан здоров’я). Пропонована зарплата — від 1 200 до 1 700 EUR, з працівником укладається річний контракт.


В компанії SANAHUNT будуть дуже раді новому співробітнику — водію зі своїм автомобілем (представницького класу). Щоб влаштуватися на цю роботу, кандидату потрібно мати права нового зразка, діючий закордонний паспорт, охайний зовнішній вигляд, а також такі особисті якості, як стійкість до стресів, витривалість і відповідальність. Йому пропонують стабільну заробітну плату — 6 300 грн., і компенсацію витрат на заправку авто. Графік роботи — з 10:00 до 21:00.

Дані були отримані в результаті аналізу даних бази вакансій Міжнародного кадрового порталу hh.ua, проведеного в березні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ