Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські водії зможуть допомагати поліції боротися з правопорушеннями на дорогах

МВС планує покласти край правопорушенням на дорогах з допомогою програмного забезпечення, яке дозволяє використовувати телефон у якості відеореєстратора. Водії зможуть фіксувати неправочинні дії інших учасників дорожнього руху, інформувати про це поліцію та, можливо, отримувати 10% бонусу від суми штрафу.
Антон Геращенко

“Для цього достатньо поставити телефон під лобове скло автівки та фіксувати все, що відбувається на дорозі. Якщо водій побачив, що хтось скоїв проїзд на червоне світло або вчинив ДТП і поїхав з місця злочину, то достатньо лише натиснути один раз на екран, після чого останні 30 секунд відеозапису будуть відправлені поліції. 

Після прийняття закону отримані дані стануть основою для складання адміністративного протоколу на правопорушника. Є ідея, що водії отримуватимуть 10 % від суми штрафу” -  повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час брифінгу щодо посилення безпеки у сфері дорожнього руху. 

Також він розповів, що сьогодні в Україні встановлено 56 камер автофіксації порушень на дорогах і почалася установка ще 220 камер по всіх містах, особливо в місцях з високим ризиком виникнення аварійних ситуацій.

Нагадаємо, як зазначав перший заступник начальника департаменту Олексій Білошицький на своїй сторінці  у facebook, за 2020 рік в Україні трапилося 168 107 ДТП, у яких загинула 3541 людина та 31 974 людини отримали травми. Основними причинами ДТП були перевищення безпечної та встановленої швидкості руху, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть та пішохідних переходів, недотримання дистанції. 

Відповідно до статистичних даних Патрульної поліції України за період з 01.01.2021 по 28.02.21 динаміка травматизму і смертності внаслідок дорожніх аварій позитивно змінилася порівняно з минулим роком. Найбільше летальних аварій трапилося в Києві, Київській та Одеській областях, а найменше - у Вінницькій та Волинській.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ