Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українсько-російський шпигунський скандал набув несподіваного повороту

Розвідувальне управління ФСБ Росії було здивоване тим, що його український партнер – СБУ – не знайшов способу вирішити конфлікт "шляхом співпраці між спецслужбами". Про це повідомили російські ЗМІ. І хоча відкрите обговорення питань шпигунства рідкісне явище для ФСБ, однак згодом від цієї служби надійшла заява, що «шпигунські» дії були продиктовані міркуваннями захисту проти шпигунської діяльності України.

 

Зокрема, одне російське агентство заявило, що у жовтні на російському військовому об'єкті у сепаратистському регіоні Молдови був заарештований агент українських спецслужб. У нього знайшли цифрову фотокамеру з електронними копіями документів, що мають гриф "цілком таємно". Ця людина, очевидно, потім погодилася працювати подвійним агентом і допомогти російським спецслужбам отримувати відомості про шпигунство українців проти Росії, - стверджують російські офіційні особи. І що саме при спробі зустрітися з російськими агентами в Одеській області України та вручити їм інформацію, він був заарештований українськими спецслужбами.


Нагадаємо, що у вівторок, 2 лютого, керівник української служби розвідки Валентин Наливайченко повідомив, що 27 січня були затримані агенти Росії "при спробі незаконно вивідати українські секрети за допомогою шантажу і погроз". "Вони були спіймані на місці злочину", - заявив Наливайченко.

 

А саме, 27 січня співробітники СБУ затримали кадрового офіцера ФСБ РФ під час отримання нею від громадянина України відомостей, що становлять державну таємницю у військовій сфері.

Наливайченко підкреслив, що зустріч з агентом відбувалася на території Одеської області.

Заходи прикриття акції агентурної зв'язку здійснювали ще троє офіцерів ФСБ і тактична група російських військ Придністровського регіону Молдови.

Відносно офіцера ФСБ (полковника) порушено кримінальну справу за шпигунство. Розслідування буде проводиться на території України. 

За «Подробностями».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ