Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українських громадян в Криму не можна карати за отримання громадянства Росії - правозахисник

Українських громадян, які мешкають в Криму і змушені під тиском обставин отримувати громадянство Росії, не можна карати за порушення українського законодавства - вважає відомий український правозахисник Олександр Багіров. Верховна Рада має внести відповідні зміни до законодавства, щоб позбавити таких людей відповідальності за порушення закону, - сказав він в ефірі телеканалу БТБ.

«В Україні заборонено подвійне громадянство. Проте якщо громадяни України, які знаходяться на окупованій території Криму, будуть змушені під загрозою зброї або втрати приватної власності отримувати громадянство РФ, наш парламент має терміново внести зміни в Закон «Про громадянство України», які дозволять цим людям тимчасово отримувати (російські) паспорти. Це було б правильно з позиції закону, щоб наші громадяни, які погодилися на російське громадянство під тиском обставин, не вийшли з правого поля і не отримали звинувачення в порушенні українського законодавства», - вважає Багіров.

«В Криму склалася ситуація, коли громадяни України знаходяться у військових загарбників, які погрожують їм зброєю, погрожують вбити і примушують прийняти російське громадянство. Тому я вважаю, що українське законодавство необхідно змінити, щоб не було підстав карати наших громадян, котрі змушені були через погрози прийняти російське громадянство», - сказав правозахисник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ