Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українських школярів змусять купувати нетбуки по 2 тис. грн

Держава розраховує перевести усі навчальні матеріали для школярів у програму на базі 4G-мережі, і таким чином заощадити 400 млн грн на виданні підручників. Про це 28 лютого на презентації проекту "Відкритий світ" розповів керівник робочої групи "Національні проекти" Владислав Каськів.

Каськів зазначив, що 1,5-2 млн школярів зможуть придбати нетбуки вартістю до 2 тис. грн за схемою безвідсоткового кредиту. А відмінники, за його словами, зможуть отримати нетбуки безкоштовно. Процентна ставка за кредитом для інших школярів уточнюється.

За його словами, будуть проведені науково-дослідні роботи за проектом "Відкритий світ".

"4 березня буде оголошений тендер на проведення науково-дослідних робіт з нацпроекту. До 22 липня вони завершаться, і до кінця літа буде оголошений конкурс на будівництво освітньої 4G-мережі, виробництво нетбуків і розробку освітньої "хмари", - розповів Каськів.

Нагадаємо, що в серпні 2010 року президент Віктор Янукович обрав "Відкритий світ" у числі 10 національних проектів, які підлягають першочерговій реалізації.

У межах цього проекту планується ввести в українських школах мультимедійні уроки, забезпечити усіх школярів комп'ютерами і побудувати національну мережу 4G, яка використовуватиметься в освітніх цілях, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ