Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Українським правоохоронцям представили новий бронеавтомобіль вітчизняного виробництва

Українським правоохоронцям представили новий бронеавтомобіль вітчизняного виробництва, - прес-служба МВС України.

Після завершення тест-драйву, проведеного на полігоні Національної гвардії під Києвом, броньований транспортний засіб обстріляли з кількох видів зброї з відстані у півсотні метрів. Техніка обстріл витримала. Робоча назва бронеавтомобіля – КOZAK 2014, проте Арсен Аваков закликав усіх бажаючих приєднатися до вибору нової назви.


За словами глави МВС, на підході з’явився новий броньовик від українського виробника – НВО «Практика». Робоча назва бронеавтомобіля КOZAK 2014.


На полігоні Нацгвардії, розташованому в Нових Петрівцях, перед серійним випуском відбулися випробування останньої версії прототипу. На випробуваннях були присутні представники Збройних сил, Нацгвардії і Прикордонної служби.


Бронеавтомобілі розроблені вітчизняними фахівцями у партнерстві з італійським IVECO. Поки існують дві версії лінійки бронемашин, в роботі їх більше.


Арсен Аваков зазначив, що бронемашини пройшли тест-драйв, після якого були обстріляні з відстані 50-ти метрів автоматами калібру 5,45 мм, 7,62 мм, а також з кулемета та снайперської гвинтівки Драгунова. Техніка «вогневий іспит» склала: і броня, і скло витримали обстріл.


За словами глави МВС, разом з генералами і бійцями, що були на передовій, був складений перелік зауважень і доповнень до останнього прототипу. В середу планується обговорити замовлення першої тестової серійної партії для серійного виробництва та випробувань у військах в бойових умовах – і прийняти рішення про велике замовлення в чотирьох варіантах модифікацій і типорозмірів з різним набором озброєння і компонування захисту.


Випробуваннями задоволені, хоч трохи й шкода розстріляного прототипу – радості більше – витримав! За фактом доопрацювання новий суперброньовик для наших бійців», – зазначив Арсен Аваков.


Він висловив подяку за роботу творчому колективу розробників, а також народному депутату України Сергію Пашинському за підтримку проекту. Крім того, Арсен Аваков закликав усіх бажаючих надавати пропозиції щодо нового імені для бронеавтомобіля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ