Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українським школярам не потрібний окремий курс російської літератури, – заява

Табачник продовжує знищувати українську освіту, – про це йдеться у заяві Львівської крайової організації НРУ.

«Міністерство освіти і науки надало привілейований статус російській літературі і відтепер українські школярі повинні її вивчати на окремих уроках. Так вирішив міністр Табачник і одразу ж, без будь-яких громадських обговорень, затвердив нову концепцію шкільної літературної освіти.

Нічим іншим, як ще одним кроком назад у “совок” це назвати не можна. Міністерство відокремило курс російської літератури від літератури зарубіжної і тепер запевняє, що українські діти, як в радянські часи, зобов'язанні вивчати твори російських письменників окремо. Та жодної потреби в такому рішенні не було.

Львівська крайова організація Народного Руху України вбачає в діях Міністерства освіти і науки нав'язливе прагнення підвищити роль російської культури в нашій державі. Сучасна влада українофобів докладає усіх зусиль до пропаганди міфу про “старшого брата”. Ця банда прислужників Кремля замість того, щоб дбати про національну освіту, патріотичне виховання дітей, популяризувати десятиліттями замовчувані твори українських авторів, хоче знову зробити з України південно-західний регіон російської імперії.

Рішення міністра Табачника мають лише одну мету — збільшити вплив північного сусіда на Україну. Адже, якщо російська літератури вже не буде зарубіжною, то нібито і Росія не повинна бути чужою державою. Такі дії сучасної антиукраїнської влади є цілком прогнозованими. Якщо деякі українці ще не усвідомили антинаціональної суті сучасного державного керівництва, то тепер вже мають це зробити. Влада навіть не приховує своєї ненависті до всього українського.

Концепція літературної освіти, концепція мовної освіти, Закон про мови — це все кроки для розвитку російської культури в Україні. Влада не хоче ані думати, ані дбати про українців.

ЛКО НРУ вимагає виявити нарешті політичну рішучість і послати міністра Табачника у відставку, адже він сповна довів не лише свою абсолютну некомпетентність, але й ідеологічну ворожість до української нації. Після таких рішень чиновника залишається лише з острахом чекати на циркуляри, які заборонятимуть вивчення української мови і літератури. На щось інше від цього сучасного освітянського “Валуєва” сподіватись не можна», – зазначено у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ