Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Український агрохолдинг отримав €15 млн. від ЄБРР на біогазову станцію

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав € 15 млн. кредитних коштів українському холдингу «I&U Group», який займається вирощуванням сільськогосподарських культур і виробництвом цукру в Україні.

Як повідомив старший радник ЄБРР із зовнішніх зв'язків в країнах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Антон Усов на своїй сторінці в Facebook, виділені кошти використають для фінансування розробки, будівництва та експлуатації біогазової установки в Кіровоградській області, що матиме потужність 6 МВт. Пакет фінансування включатиме в себе кредит ЄБРР в розмірі € 13 млн. і пільговий кредит Фонду чистих технологій (ФЧТ) в розмірі €2 млн. 

Це буде перший проект в Україні з використанням інноваційної технології виробництва газу, яка забезпечить скорочення споживання енергії. Залишки від виробництва біогазу будуть використовуватися в якості біодобрив, які частково замінять собою хімічні добрива. Завдяки реалізації проекту викиди CO2 скоротяться на 24 тис. тонни в рік. Крім того, проект отримає стимулюючий грант в розмірі $ 534,800 в рамках програми ЄБРР «Центр фінансування і передачі технологій в сфері пом'якшення кліматичних змін і адаптації до них» (FINTECC). Також буде отримано грант в розмірі € 22,150 з Інвестиційного фонду сусідства Європейського Союзу.

Ecotown.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ