Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Український експрес» з'єднає міста-мільйонники

Підбито підсумки Всеукраїнського творчого конкурсу на кращу назву, логотип (фірмовий знак) підприємства швидкісного руху, а також міжрегіональних електропоїздів виробництва «Hyundai Rotem». Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

У номінації «Назва підприємства швидкісного руху» переможцем став Овчаренко Сергій Миколайович (смт. Оленівка, Донецької області) з назвою «Українська залізнична швидкісна компанія». У номінації «Логотип (фірмовий знак) підприємства швидкісного руху» перемогла Зайцева Марія Володимирівна (м. Київ). У номінації «Назва міжрегіонального електропоїзда» перемогла Зайцева Людмила Георгіївна (м. Київ) з назвою «Український експрес».

Переможців було нагороджено по кожній з трьох номінацій преміями у розмірі 10 тис. грн. та запрошено на відкриття пасажирського руху міжрегіональних поїздів виробництва компанії «Hyundai Rotem».

Нагадаємо, Укрзалізниця отримає 10 нових міжрегіональних електропоїздів у дев’ятивагонній комплектації у «Hyundai» для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху.

Згідно з контрактом, шість електропоїздів будуть доставлені до Євро-2012 і з’єднають між собою чотири міста, що прийматимуть Євро-2012, ще чотири – у 2012 році. Перші шість поїздів дозволять організувати швидкісний рух між Києвом, Донецьком, Харковом та Львовом.

Відстань від столиці до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, до Львову – за 4,5 години, до Донецьку – за 5,5 годин.

У рамках конкурсу на адресу Укрзалізниці надійшло 1039 конкурсних пропозицій з всіх регіонів України, в кожній з яких учасники конкурсу запропонували для розгляду від 1 до 300 варіантів назв підприємства швидкісного руху, його логотипу, а також назв міжрегіональних електропоїздів. Найбільша активність спостерігалась в перший і останні дні конкурсу.

Основна кількість робіт була надіслана на електронну адресу Укрзалізниці – 88%, ще 12% - поштою. Найактивнішими виявилися жителі Київського регіону - 22,86%, Харківського - 11,43% та Дніпропетровського - 8,81%, а найменш активними були жителі - Івано-Франківського і Чернівецького - 0,48% та Тернопільського - 0,95% регіонів.

Участь у конкурсі взяли громадяни різних вікових категорій населення, наймолодші учасники конкурсу – школярі. Що стосується найстарших учасників, то вони переступили 80-річну позначку. Найактивнішими були люди віком від 18 до 30 та від 30 до 50 років. Переважну більшість конкурсних пропозицій надіслали чоловіки – 69%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ