Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Український мінкульт вніс до "чорного списку" ще 20 російських акторів та пропагандистів

Міністерство культури та інформаційної політики розширило список осіб, що загрожують національній безпеці та внесло до нього ще 20 осіб - здебільшого російських акторів та пропагандистів країни-агресора.

Про це інформує пресслужба Мінкульту.

Повідомляється, що Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» внесено зміни до Закону «Про кінематографію», яким передбачено, що Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

На виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» Служба безпеки України надала Міністерству культури список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці Україн.

Серед "новачків" зокрема  Сергій Гарусов, Володимир Ільїн, Олександр Марушев, Марина Денисова, Олексій Червяков, Світлана Терентьєва, а також телеоператори, пропагандисти, продюсери.

Повідомляється, що ці особи брали участь у зніманнях фільмів у окупованому Росією Криму.

Станом на 21 жовтня до переліку вже внесені 228 культурних діячів країни-агресора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ