Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Український портрет початку ХХІ століття – виставка у Львові

1 грудня о 18:00 у кав’ярні-галереї «Штука» відбудеться відкриття експозиції живописних творів Катерини Білетіної зі збірки «Український портрет початку ХХІ століття». Виставка триватиме до 31 грудня. Про це повідомив прес-центр кав’ярні-галереї «Штука».

Головний мотив творчої серії Катерини Білетіної – реставрація і відтворення етнічної української культури в живописних образах. На полотнах зображена сучасна молодь, одягнута у колоритне національне вбрання. Все - барвисте і рідне: вишиванки, квітчасті хустки, намиста і крайки. Художниця прагне, щоб особисте, національне й універсальне, переплітаючись, ставало цілісною частиною її робіт.

Катерина Білетіна – живописець, книжковий графік, портретист. Народилась у місті Єкатеринбург 1977-го року. Закінчила Одеське художнє училище ім. М. Б. Грекова, майстерня В. М. Алікберова. Здобула академічну освіту в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури у Києві, майстерня історичного живопису проф. Ф. М. Гуменюка. З 2001 по 2005 роки співпрацювала з дитячим журналом «Соняшник». Плідно працює у галузі книжкової графіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ