Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Український спікер попросив маршалка Сейму Польщі посприяти прискоренню підписання і ратифікації угоди про малий прикордонний рух

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк звернувся з офіційним листом до маршалка Сейму Польщі Броніслава Коморовського із проханням сприяти прискоренню підписання і ратифікації угоди про малий прикордонний рух. Про це «Гал-info» повідомили в Інформаційному управлінні ВРУ 6 скликання.
 «Україна надає важливого значення добросусідським та партнерським відносинам з Польщею. Необхідність оптимального вирішення проблем транскордонного співробітництва є одним з пріоритетних напрямів двостороннього діалогу, що став предметом відання комісії, створеної в рамках Міжпарламентської асамблеї України та Польщі. Запорукою успішного їх вирішення є зважений і взаємовигідний підхід до потреб громадян обох країн», — цитує лист прес-служба парламенту.
Як відзначає Яценюк, на актуальності цього питання, зокрема, наголошувалось у заяві щодо розвитку транскордонного співробітництва, прийнятій за підсумками роботи українсько-польської двосторонньої асамблеї у Києві 20 березня 2007 року.
«З огляду на це прошу Вас, шановний колего, всіляко сприяти прискоренню підготовки, підписанню та подальшій ратифікації польським парламентом вищезгаданої угоди», — каже Яценюк.
Глава українського парламенту висловив впевненість у співпраці України та Польщі на всіх рівнях в інтересах обох народів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ