Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українці бачать хороші зміни у внутрішньому туризмі країни

Третина українців побачили покращення в сфері туристичних подорожей Україною, а також 29% погодились з хорошими змінами в будівництві інфраструктури. Про це йдеться в опитуванні Соціологічної групи "Рейтинг".

Завершивши дослідження стало відомо, що за останні два роки 32% українців подорожували Україною з метою туризму. Відносно більше тих, хто подорожував, серед мешканців Києва, молодих респондентів, більш заможних та тих, то має та часто водить авто. 

Найпопулярнішими напрямами для подорожей стали Карпати (55%) та морські курорти Півдня (48%). Трішки менше подорожували до природних пам’яток - 37% та цікавих міст України – 26%. 

Говорячи про комфортний транспорт для поїздок, більшість власників авто (77%) готові користуватися платними автомагістралями якщо вони будуть якісніші, безпечніші та матимуть обмеження швидкості 130 км/год. 

Однак, якщо говорити про залізничний транспорт, то близько третини опитуваних не готові платити більше за проїзд. Загалом цьогоріч не користувалися приміськими потягами близько 69 % опитуваних, а міжрегіональними ще більше - 74%.  

Близько 70% з тих, хто користується цими видами транспорту, готові платити більше за проїзд за умови зростання якості послуг, яких ймовірно як і в минулі роки не буде. Дороги (50%) та залізниця (42%): саме ці інфраструктурні галузі, на думку опитаних, потребують найбільшої підтримки держави.

Довідка. 

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. 

Вибіркова сукупність:  3000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,8%. 

Терміни проведення: 10-13 вересня 2021 року

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ