Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці беруть участь у навчаннях НАТО у складі батальйону США

Українська механізована рота бере участь у багатонаціональних військових навчаннях НАТО Combined Resolve XII у складі механізованого батальйону США. Про це сьогодні, 15 серпня, повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

"Механізована рота під керівництвом капітана Олександра Борща зі складу 93 окремої механізованої бригади «Холодний яр» Збройних Сил України отримала бойовий наказ та здійснила марш у визначений район. Підрозділи роти зайняли позиції та замаскували техніку, організували охорону.

Українська механізована рота виконуватиме навчально-бойові завдання у складі механізованого батальйону США. Попереду майже десять діб маневрів. Під час навчань планується відпрацювання різних видів бою та дій у складі багатонаціональної бригади сил BLUFOR", - йдеться у повідомленні.

У багатонаціональних навчаннях Combined Resolve XII (Спільні зусилля ХІІ) беруть участь близько 5000 військовослужбовців з 21 країни. Навчання Combined Resolve проводяться для підтримання оперативної сумісності військ НАТО та партнерів під час спільних операцій на суходолі.

Нагадаємо, українські військові прибули до Німеччини на багатонаціональні навчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ