Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українці масово стають у черги за субсидіями

Різке падіння рівня життя, неконтрольоване зростання цін змушують громадян України масово оформляти субсидії з оплати житлово-комунальних послуг.

Динаміка звертань по допомогу до держави у цій справі просто вражає, повідомляє "Радіо свобода".

Цього року з проханням надати субсидії з оплати ЖКГ звернулися 1,416 млн. осіб, що в 5,3 рази більше, ніж торік. Такі цифри повідомив міністр праці та соціальної політики Василь Надрага.

Однак українські чиновники масовий похід за субсидіями схильні трактувати по своєму, пояснюючи його звичайним спрощенням процедур.

"Це дає нам можливість сказати, що спрощення самої процедури отримання субсидій, а також зменшення оплати за комунальні платежі в доході сім'ї свідчить про те, що населення зрозуміло те, що запропонувала держава, й відповідним чином на цю тему відгукнулося", - сказав Надрага.

Як уточнює прес-служба Мінпраці, на даний момент розглянуто більше половини звернень на отримання субсидій, і 54% звернень уже задоволено.

За останніми даними відомства, в Україні отримують субсидії понад 600 тис. сімей.

Крім того, за словами Надраги, 2011 року розмір прожиткового мінімуму буде збільшений до 963 гривень порівняно з 888 гривнями в 2010 році.

Такий розмір прожиткового мінімуму буде передбачений у проекті бюджету наступного року, над яким працює уряд, заявив міністр.

Масове зростання числа прохачів субсидій має цілу низку причин.

"Українська економіка не вийшла із кризи. Зберігається високий рівень безробіття, -- сказав Максим Борода, керівник програми "Соціальна економіка" Міжнародного центру перспективних досліджень".

Експерт не виключає, що більш як п'ятикратне зростання претендентів на субсидії пов'язане і зі спрощенням процедури їх отримання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ