Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці не бачать лідера, який би вивів країну з економічної кризи

13% опитаних вважають Ю.Тимошенко політиком, який здатний вивести країну з економічної кризи, 9% вважають таким В.Рабіновича, 8% - О.Ляшка, 7% - П.Порошенка, А.Гриценка і Ю.Бойка – по 5%, А.Садового – 4%, О.Тягнибока – 2%. Третина вважає, що жоден з них не здатен вивести країну з кризи, 14% - не визначилися. Про це свідчать дані соціологічного дослідження СГ "Рейтинг", яке було проведено 19-25 травня.

Здатними зупинити війну на Донбасі вважають П.Порошенка і Ю.Тимошенко по 8% опитаних, 7% - В.Рабіновича, А.Гриценка і О.Ляшка – по 6%, Ю.Бойка – 5%, А.Садового і О.Тягнибока – по 2%, жодного з політиків – 38%, 19% - не визначилися.

Кожен десятий опитаний вважає Ю.Тимошенко політиком, здатним об’єднати країну, 8% - П.Порошенка, В.Рабіновича і О.Ляшка – по 7%, А.Гриценка – 5%, Ю.Бойка – 4%, А.Садового – 3%, О.Тягнибока – 2%. Третина вважає, що жоден з них не здатен об’єднати країну, 19% - не визначилися.

70% вважають, що ситуація, яка склалася зараз в Україні може привести до масових загальнонаціональних протестів (таких як у 2004 чи 2013 році), 21% так не вважають, кожен десятий – не визначилися із відповіддю.

47% особисто не підтримують негайну організацію загальнонаціональних протестів, 41% - підтримують, 12% - не визначилися.

Майже 40% особисто взяли б участь у таких протестах, якщо б вони розпочалися найближчим часом, половина опитаних – не брали б участі, кожен десятий – не визначився. Найбільше готові брати участь в акціях протесту мешканці Заходу, а також виборці Самопомочі, Радикальної партії та партії «За життя».

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше  як 2,2%.

Терміни проведення: 19-25 травня 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ