Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українці по всьому світу роблять фото до Дня народження Т. Шевченка

В Україні та серед українців закордоном набирає популярності флешмоб «Global Shevchenko», який громадські організації «Ukrainians» та «Батьківщина Молода» влаштували до Дня Народження Тараса Шевченка. Мета флешмобу – вшанувати пам’ять великого Кобзаря, показавши пам’ятники встановлені по всьому світу та Україні, що свідчить про його визнання та любов українців. На сьогоднішній день до флешмобу вже долучилось близько 1000 учасників з 19 країн світу та 67 населених пунктів України.
«Цим флешмобом ми хочемо показати українцям та світові, що Україна дуже багата країна: багата своєю творчістю, своїми традиціями, культурою та діячами. Показати те, що Україною варто пишатися, а такі генії як Тарас Шевченко мають бути прикладами для кожного. Ну і, звичайно ж, ми хочемо наголосити на тому, що Тарас Шевченко є культурним діячем світового масштабу, таким самим, як Гете, Шекспір, Вольтер  чи Сервантес», – поділився один із організаторів флешмобу Сергій Митрофанський.

Правила флешмобу дуже прості: необхідно до 8 березня зробити фото або селфі біля пам’ятника Тарасу Шевченку, опублікувати його на офіційній сторінці флешмобу у Facebook – https://www.facebook.com/events/228139920989530, а також на своїх сторінках в соціальних мережах, обов’язково вказавши хеш-тег #GlobalShevchenko, країну та місто, де зроблено фото.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ