Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт  |  Волинь

Українці побили росіян у «Битві Націй»

Як стало відомо, фінальний двобій зупинив капітан російської збірної. У Чемпіонаті світу з історичного середньовічного бою українці вибороли перемогу над росіянами. У фіналі Битви Націй команди зійшлися стінка на стінку, передає "5 канал"

Кадри цієї битви, що відбулася в останні дні квітня у Барселоні, б'ють рекорди переглядів на Youtube.

Середньовічний лицар Анатолій Бондаренко – гравець Національної збірної України з історичного середньовічного бою – у буденному житті айтішник. У звичайному житті він натискає на кнопочки, але вже 10 років як він перевтілюється – одягає на себе більш як 20 кілограмів обладунків і гайда битися. Герць у Барселоні, особливо гріє серце бійця. Українці вистояли, росіяни попадали. 

"Двох я збив і одного я кинув саме борцівським прийомом", – розповідає Анатолій.

"Ми біля ристалища з росіянином зажались, можна так сказати. Зразу ж ми його поклали на землю", – каже інший гравець "Битви націй" Євгеній Пилипенко.

Чоловік згадує, як суперника віддухопелив. Він тільки три роки як почав займатися середньовічними боями, а вчиться на медика. Майбутнього уролога дуже здивувала підтримка барселонських трибун.

"Італія почала кричати: "Україна!" Америка почала кричати: "Україна!" Коли там хтось із наших валив росіянина уже в фіналі, вся арена просто кричала", – згадує Євген.

Це була битва 21 на 21. Три раунди – кожен тривалістю близько двох хвилин. У першому українці програли, а от у двох наступних програли росіяни. В арсеналі – щити, мечі, сокири, алебарди. Це аналоги середньовічної зброї, але не загострені. Перемагає та команда, в якій більше бійців встоюють на ногах.

"Їх залишилося двоє чи троє, а нас було більше десяти. Капітан російської збірної зупинив цей бій", – зазначив гравець Анатолій Бондаренко.

Утім, у цьому змаганні – жодної політики, тільки спорт і костюмоване видовище. Свою перемогу над росіянами українці присвятили Герою Небесної Сотні харків'янину Владиславу Зубенку. Він теж був гравцем Національної збірної з історичного середньовічного бою і залишився почесним першим номером.

"Грошову винагороду ми передамо його батькам і медалі для нього ми також привезли", – каже командир команди "21 на 21" Валерій Вознюк.

Як відреагувала російська команда на поразку та як проходив сам бій – дивіться у сюжеті:

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ