Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українці прийшли на слухання Сенату США щодо України

Українці зібралися на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні, щоб під час слухань щодо ситуації в Україні, які щойно завершились у Сенаті США, висловити свою підтримку Євромайдану, повідомляє VIDIA.

“Зібрались на обідню перерву на Капітолійському пагорбі, щоб попросити Конгрес запровадити персональні санкції проти деяких українських посадовців”- написав у Фейсбуку один з присутніх, Віталій Дубіль. Також активісти приїхали з інших міст Америки, зокрема автобусом з Нью-Йорка.

Фото: Віталій Дубіль

Фото: Віталій Дубіль

Українці також присутні у залі слухань – вони організовано зібрались на цю подію в інтернеті, розділившись на дві групи, одна з яких перебуває безпосередньо на слуханнях, а інша виступає зовнішньою групою підтримки на вулиці з плакатами та прапорами.

На слуханнях також присутні екс-міністр закордонних справ України Тарасюк, посол України у США Моцик та представники української діаспори, зокрема від Українського конгресового комітету Америки (УККА).

Слово має Збігнєв Бзежинський

Слово має Збігнєв Бжезінський

У засіданні Комітету Сенату із закордонних справ, яке почалось о 9-й за Києвом, виступили заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд, заступник керівника Бюро з демократії, прав людини та праці Державного департаменту США Томас Меліа та колишній радник президента США Збігнєв Бжезінський. Також слово мали сенатори США, зокрема МакКейн, який нещодавно виступав зі сцени Євромайдану.

Стенограму слухань українською мовою можна переглянути на сайті Голосу Америки. Повний відео-запис можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ