Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Українці п'ють не більше за німців

Українські наркологи спростували заяви німецьких фахівців про те, що в жодній європейській країні не курять і не п'ють так багато, як в Україні.

Анатолій Вієвський, головний нарколог Міністерства охорони здоров'я, стверджує, що Україна за рівнем споживання алкоголю не надто відрізняється від Німеччини.

«Ми є країною середньо-високого рівня вживання алкоголю. Це приблизно 12 літрів на душу населення. У Німеччині практично такий же рівень споживання. В останні роки немає ніякого зростання алкогольних показників. Вони останні 5 років є приблизно на одному рівні», - заявив Вієвський в інтерв'ю Бі-бі-сі.

У той же час нарколог визнає: проблема в Україні полягає в тому, що зростає вживання міцних алкогольних напоїв підлітками: «Відбуваються структурні зміни серед споживачів і в споживанні - зростає кількість алкогольних напоїв, які вживаються дітьми. Не набагато, але твердо».

Раніше німецький Der Spiegel заявив, що в Україні алкогольна проблема стоїть дуже гостро, а її коріння йдуть зі шкільного віку. Боротьбу зі споживанням алкоголю і тютюну в Україну у статті назвали «безнадійної», повідомляє Фокус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ