Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці та поляки візьмуть участь у спільній прощі до колишнього концтабору Майданек

22 вересня 2006 року у колишньому концтаборі Майданек поблизу Любліна (РП) відбудеться спільна проща за участю українців та поляків. Про це сьогодні, 30 серпня, під час прес-конференції повідомив Глава УГКЦ, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Блаженнійший Любомир Кардинал Гузар.
За його словами, головним завданням цієї прощі є те, щоб разом задуматися над сутністю священства на прикладі Блаженного Омеляна Ковча, котрий в часи війни був парохом Перемишлян і був страчений у цьому таборі за те, що захищав євреїв від переслідувань нацистів. У 2001 році Омелян Ковч був проголошений Папою Римським блаженним. „Він своїм життям засвідчував священичі чесноти, будучи у в’язниці”, - зазначив Глава УГКЦ.
За словами Глави УГКЦ, ця акція є „добросусідською” і є аналогічною до тієї, що відбувалася 26 серпня 2006 року на українсько-польському кордоні під назвою Дні добросусідства, в якій взяли участь єпископ-помічник РКЦ Мар’ян Бучек, єпископ Сокальський УГКЦ Михаїл Колтун, а також Глава УГКЦ.
„Метою Днів добросусідства є підкреслити те, що єднає українців і поляків. Під час цієї акції ми разом молилися і разом святкували”, - зазначив Глава УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ