Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Українці у Польщі купують будматеріали та автозапчастини, росіяни - одяг, взуття та м'ясо

Очікується, що у 2011 року покупці з Росії, України та Білорусі залишать в Польщі майже півтора мільярда доларів. Завдяки покупцям з-за межі у східних прикордонних регіонах Польщі тисячі осіб мають працю. Про це повідомило Польське радіо.

У третьому кварталі через зовнішній кордон Європейського Союзу до Польщі прибуло 5,2 млн. іноземців, - це майже на 10% більше, ніж минулого року. У зв’язку з тим, що гості зі сходу робюлять у Польщі солідні покупки, Марцін Петерлік з Інституту Досліджень Ринкової Економіки переконаний, що необхідно сприяти аби якнайбільше росіян, українців та білорусів скуповувалися в Польщі, адже через це поляки мають більше праці.

Найактивніше скуповуються українці, які здебільшого цікавляться будівельними матеріалами, запчастинами та акцесуарами для авто, побутовою технікою, взуттям. А білоруси в Польщі купують, перш за все, побутову техніку та електроніку, зособи чищення та косметику. Росіяни ж, більше везуть з Польщі одяг та взуття, м’ясо та м’ясні вироби.

Вважається, що у Польщі більший вибір товарів, вони часто дешевші і доступніші. Експерти кажуть, що торговельному обміну між країнами сприяє угода про малий прикордонний рух, яка діє між Польщею та Україною, а з Білоруссю та Калінінградською областю РФ вона все ще не діє. Але, у майбутньому ця ситуація зміниться і покупців у східних регіонах Польщі буде ще більше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ