Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українці в Іспанії зможуть працювати ще й таксистами

11 січня 2010 року в рамках візиту Міністра закордонних справ України П.Порошенка до Іспанії була укладена Угода між Україною і Іспанією про взаємне визнання та обмін посвідчень водія, – повідомила прес-служба МЗС.

 

Ця Угода, яка опрацьована на виконання доручення Президента України В.Ющенка у контексті неухильного запровадження в життя політики з дієвого захисту прав та інтересів українських громадян за кордоном, має велике соціальне значення для представників української громади в Іспанії. Її імплементація дозволить десяткам тисяч громадян України, які легально мешкають на території Іспанії, отримати іспанське посвідчення водія за спрощеною процедурою та без додаткових фінансових витрат.

 

Зокрема, обмін посвідчень для водіїв легкового автотранспорту здійснюватиметься без складання теоретичних та практичних іспитів. Як виняток, власники посвідчень водія вантажних транспортних засобів та автобусів, які звертаються з проханням про їх обмін, мають пройти перевірку лише навичок практичного водіння.

 

Громадяни України зможуть у телефонному режимі або через інтернет звертатися до компетентних органів Іспанії з проханням про призначення зустрічі для здійснення обміну. Для цього, зокрема, потрібно подати такі документи: номер ідентифікаційного посвідчення українського громадянина, виданого іспанськими органами, назву провінції Іспанії, де він проживає, номер національного документа, що засвідчує особу, номер українського посвідчення водія, а також місце та дату видачі зазначеного посвідчення.

 

Угода набере чинності через 60 днів з дати отримання дипломатичними каналами останнього повідомлення про виконання відповідних внутрішньодержавних процедур обома сторонами.

 

Укладення зазначеної Угоди, яке було визначено Міністром одним з пріоритетів із забезпечення прав українських громадян в Іспанії, створить важливий прецедент для підписання в подальшому подібних угод з іншими країнами-членами Європейського Союзу.

 

Як відомо, переговорний процес щодо укладення згаданої угоди був розпочатий ще у 2006 році і згодом був замороджений на тривалий період.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ