Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці в Польщі й надалі дивитимуться „Теленовини” на Третьому каналі польського ТБ

Українська передача „Теленовини” на польському телебаченні і далі буде виходити в ефір. Таке рішення затвердило керівництво Третього каналу польського ТБ, котре раніше заявляло про її закриття. Повідомляє ЛігаБізнесІнформ.
Рішенню щодо вихід «Теленовин» посприяли протести і українців, що проживають у Польщі, і поляків.
„Теленовини” – єдина загальнопольська передача, яку на польському телебаченні роблять українські журналісти для українських глядачів Польщі. „Теленовини” дивляться близько 200 тисяч українців, що проживають на території цієї держави. Для більшості з них ця 20-хвилинна телепередача (що виходить двічі на місяць) – єдине джерело інформації про рідну культуру та традиції.
 Передача виходить в ефір уже впродовж 11 років. Тиждень тому керівництво Третього каналу польського телебачення заявило, що „Теленовини” з 1 січня 2007 року не будуть виходити. Це повідомлення викликало хвилю невдоволення у Польщі і за кордоном.
Ініціативу збору підписів під протестом проти рішення керівництва Третього каналу підтримали громадські організації та церква. Свою підтримку „Теленовин” висловили також окремі польські політики.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ