Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці на території Італії, повинні подумати, як себе захистити, - Юрій Бойко

Українці, які зараз перебувають на території Італії, повинні подумати, як себе захистити, - отець Юстин Бойко прокоментував вирок італійського суду у справі Віталія Марківа.

"Стояти осторонь цього ганебного судилища, нам українцям, як в Італії, так і поза її межами, було б ганебним та безчесним.

Вироком, який видала італійська судова система Віталію Марківу, вона показала, що право не є рівним для всіх.

Я хочу висловити величезну підтримку родині Віталія і йому самому. І хочу сказати, що він не є сам. Ми їх не залишимо.

Ми зобов'язані захистити честь і гідність Віталія Марківа, бо вирок який видала італійська система правосуддя, не є вироком Віталію Марківу особисто. Це є вирок цілій Україні і цілому українському народові. І якщо сьогодні жертвою того кривосуддя став Віталій Марків, то завтра його жертвою може стати будь який українець, який проживає на території Італії.

Сьогодні українцеві перебувати на території Італії є небезпечно. Українці, які зараз перебувають на території Італії, повинні подумати як себе захистити. Можливо треба подумати, а може настав час повернутися до України.

Українці, єднаймося в боротьбі за правду, за свободу, за ту омріяну Україну, яку ми будуємо. Україна буде тоді, коли будуть українці. Крім нас самих ніхто нас не захистить.

Єднаймося, не опускаймо рук, в єдності наша сила.

Слава Україні! Слава Героям! ", - зокрема зазначив отець Юстин Бойко.

Нагадаємо, сьогодні італійський суд визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році, і засудив до 24 років ув'язнення.

Суд в Італії засудив нацгвардійця Марківа до 24 років ув'язнення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ