Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці залишаються лідерами за кількістю дозволів на перебування у Польщі

Громадяни України станом на кінець 2012 року року залишалися абсолютними лідерами серед усіх іноземців, які мають право легального перебування у Польщі.

Згідно з даними Польської адміністрації у справах іноземців (UDSC), українці мали 34 тис. таких дозволів, що на 15% більше, ніж на кінець 2011 року.

У п’ятірку лідерів увійшли також громадяни Росії, В’єтнаму, Білорусі та Вірменії, які мали від 12 тис. до 4,5 тис. таких дозволів.

Кількість дозволів на легальне перебування у Польщі для усіх іноземців за останній рік зросла на 11,5% – до 112 тис. Близько половини іноземців мали дозволи на постійне проживання, а решта – на тимчасове, які видаються максимум на 2 роки.

Серед українців постійний дозвіл мали 18 тис. Водночас кількість виданих торік громадянам України дозволів зросла за рахунок тимчасових: у 2011 році їх було 12 тис., а у 2012 році – 16 тис. Кількість українців-власників постійних дозволів за рік зросла на майже 500.

Нагадаємо, що станом на серпень минулого року, громадяни України очолювали список іноземців за кількістю отриманих дозволів на перебування у Польщі, випередивши в'єтнамців.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ