Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українців просять не встановлювати сумнівні мобільні додатки

Під час війни, яку розв'язали російські фашисти в Україні, значно активізувались "бізнесмени", які під виглядом благодійності чи допомоги запускають різноманітні сумнівні мобільні додатки та інтернет-сайти.

Дуже часто метою таких розробок є, як збір персональних даних, так і створення джерел для вкидання фейкової інформації.

Закликаємо українців, ретельно ставитись до долучення нових Facebook груп чи Telegram каналів, а також до встановлення новостворених мобільних додатків від невідомих розробників, чи встановлення на свої сайти сумнівних плагінів. 

До прикладу, нещодавно в соцмережах почали активно просували мобільний додаток "Знайди мене Україна / Find ME Ukraine/ Найди меня Украина". Який "дасть можливість всім, хто сьогодні шукає своїх рідних, друзів, сусідів , знайомих розмістити свою інформацію і контакти для того, щоб в системі пошуку аплікації була змога знайти вас і вашу контактну інформацію". Водночас додаток хоче отримати повний доступ до геолокації, контактних даних, медіа-вмісу телефону, камери, мікрофону та інших даних.

Розробником цієї програми зазначена компанія зареєстрована в США - Fia Inter Corp. Офіційний сайт якої не працює, і адреса реєстрації виглядає досить сумнівною.

1183 Bay st. Staten Island NY 10305

Також зауважимо, що Fia Inter Corp, активно працює на території СНГ, зокрема на росії з іншими своїми бізнес-продуктами. Одним з її напрямків є "додаткове залучення клієнтів".

Після консультації з IT спеціалістами відповідних служб, ми можемо стверджувати, що не рекомендуємо встановлення додатків, які ставлять на меті збір приватних даних з невідомим надалі застосуванням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ