Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Українців в Росії змушували воювати проти України, - підполковник поліції

Торік в Україні 1191особа визнана постраждалою у сфері торгівлі людьми. З них 94 відсотки – це трудова експлуатація. Про це сьогодні, 14 березня, під час прес-конференції на тему: «Навіщо працедавцю мій паспорт?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник управління з боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, ГУ Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Сергій Молотов.

За його словами, від трудової експлуатації переважно страждають чоловіки, від сексуальної – жінки.

"Минулого року у Львівській області було виявлено чотири випадки торгівлі людьми. З них тільки один випадок – трудова експлуатація, а інші три – сексуальна. Ці жінки їхали у країни Євросоюзу та Арабські Емірати для надання сексуальних послуг. А ось якщо у людей забирали паспорти чи не оплачували їхню працю, чи ще якось їх експлуатували, то ці люди не звертаються до правоохоронних органів за допомогою", - зауважив підполковник Сергій Молотов.

Також, за його словами, тяжким злочином вважається торгівля неповнолітніми чи експлуатація дітей. Позаминулого року працівники управління з боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, ГУ Національної поліції у Львівській області затримали осіб, які везли немовля до Німеччини.

"Громадянин Німеччини ніколи не був в Україні, мати дитини не була за кордоном, тобто вони ніколи не зустрічалися. Проте цей громадянин, чомусь,  визнав своє батьківство. Зараз дитина – в притулку. А ті, хто віз дитину за кордон, сидять в СІЗО. Вже є вирок суду, проте подана апеляція", - розповідає Сергій Молотов.

Також, за його словами, торік полісмени Львівської  та Дніпропетровської областей виявили випадки, коли довірливих українських чоловіків ловили у Російській Федерації, інкримінували торгівлю наркотиками і змушували воювати проти України у складі бойовиків незаконних військових формувань на тимчасово окупованих територіях.

"Молодим хлопцям, віком від 20 до 30 років, за дуже хороші гроші пропонували працювати кур’єрами. Вони повинні були перевозити якісь пакунки поїздами до Москви. А коли ці хлопці перетинали кордон з Росією, то їх відразу заарештовували, а в пакунках виявлялися наркотики. І після цього їх притягували за збут наркотиків. І пропонували: або ти рік воюєш на боці «лнр-дрн», або кримінальна справа за збут наркотиків. І зараз багато громадян України перебувають у російських в’язницях", - підполковник поліції розкрив ще одну схему обдурювання людей.

Львівський прес-клуб 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ