Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українців за кордоном закликають розповідати про антиукраїнську сутність влади в країні

Сьогодні, 29 березня, на сесії Львівської облради була озвучена ухвала другої науково-практичної конференції «Геноцид України в 20 ст. Україна під окупаційними режимами: історія та наслідки». Ухвалу озвучив голова конференції Мирослав Фіцуляк.

В ухвалі йдеться про те, що сучасна українська влада продовжує русифікацію, політику планомірної українофобії, окупацію російськими чинниками інформаційного простру України.

Учасники конференції вимагають від Верховної ради змін виборчого закону з конституційним правом українців на парламент, що представляв би інтереси нації та громадян на засадах рівного виборчого права та відповідав би національному складу України. Від президента вимагають припинити ліквідацію українських шкіл та дискримінацію української мови.

«Закликаємо всіх українців поза межами України активно викривати антиукраїнську сутність сучасного режиму, показати урядам своїх країн антидемократичну тенденційність політиків, керівництва України з явним нехтуванням соціальних і національних прав і свобод українців», йдеться в документі.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ