Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українців знову шантажують відключенням газу, – “Наш край” закликає уряд не допустити замерзання міст

Уряд України має вжити заходів, щоб не допустити замерзання українців у морози через свавілля газових монополістів. Про це заявив сьогодні, 24 жовтня, голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин.

За його словами, напередодні зими газові олігархи шантажують мешканців українських міст відключенням газу.

«Хвиля відключень від газу вже прокотилася всією країною. Олігархи-власники облгазів почали відрізати будинки від газових труб перед початком опалювального сезону. Історія минулої зими у Кропивницькому, Славутичі, Смілі, коли через шантаж облгазів цілі міста опинялися без тепла, знову може повторитися. Минулого року уряд не впорався з цією ситуацію. Зараз ще є час, щоб завчасно вжити заходів», – зазначив Орест Матвіїшин.

Такі дії олігархів, наголосив  голова виконкому, призведуть до того, що сотні будинків  залишаться без тепла.

“Газові олігархи-власники облгазів змушують ОСББ взяти на свій баланс внутрішньобудинкові газові мережі. Відповідно обслуговування цих мереж облгаз визначає як нову послугу. Для олігархів – це нова схема для збагачення, а для українців – щомісячна додаткова плата за газ, на додачу до останнього підвищення. У разі відмови – мешканцям погрожують відключенням від газу”, – зауважив Орест Матвіїшин.

Він закликав уряд негайно розробити та ухвалити нормативні акти, які покладуть усі повноту відповідальності за технічну експлуатацію газових мереж на облгази.

“Ми закликаємо Уряд зафіксувати своїм рішенням: хто отримав від держави дозвіл на роботу із газовою інфраструктурою, то й має за неї відповідати. Окрім цього, слід заборонити вимикати від газу об’єкти соціальної інфраструктури і житлові будинки та їхніх постачальників тепла”, – підсумував Орест Матвіїшин.

Нагадаємо, раніше «Наш край» зареєстрував у Верховної Раді законопроект №7408, який запобігає відключенню об’єктів соціальної інфраструктури та їхніх постачальників тепла від газу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ