Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українцям не видають закордонні паспорти і водійські посвідчення

Проблема з видачею закордонних паспортів і водійських посвідчень продовжує набирати обертів, повідомляє видання "Сегодня".

"Я прийшов в столичний центр видачі паспортів дізнатися, як швидко можна отримати закордонний паспорт, але мені сказали, що бланків немає, йду ні з чим", - розповів киянин Микола.

"Бланків дійсно немає через проблеми, пов'язаних з консорціумом ЄДАПС", - прокоментував ситуацію заступник начальника Департаменту зі зв'язків з громадськістю МВС Геннадій Гребньов. А в центрі сказали, що заявки на оформлення приймають, але не гарантують, що паспорти будуть готові вчасно.

"Головна зміна вже відбулася. Юрій Луценко, який спровокував цей конфлікт, вчора був зміщений з посади (насправді він залишився виконувати обов'язки. - Ред.). Ми як і раніше відвантаження документів не здійснюємо, заборгованість у 150 мільйонів гривень нам ніхто не погасив - заплатили лише 3,5 мільйона, - розповів заступник гендиректора ЄДАПС Олександр Драніков. - З водійськими посвідченнями ситуація така ж. Ми не в змозі оплатити собівартість документів. Відвантаження документів почнеться тоді, коли буде погашена заборгованість або хоча б будуть платити частково". За словами Дранікова, за 20 днів "простою" в черзі на паспорти і права вже зібралося близько 100 тисяч людей.

У той же час Юрій Луценко днями заявив, що зараз українці не можуть отримати закордонного паспорта через відмову їх друкувати монополістом. "Заходи з пошуку підприємства, у тому числі і за кордоном, викликали невдоволення монополіста і бажання будь-що зберегти монополію і прибуток", - заявив днями Департамент зв'язків з громадськістю МВС.

Начальник прес-служби ДАІ Ніна Хмелевська сказала, що ситуація з бланками для водійських посвідчень за останні дні не змінилася. "Проблема з видачею таких дипломів є в Києві і кількох великих містах, - сказала Хмелевська. - Дефіцит цей також пов'язаний з простоєм консорціуму ЄДАПС".

На комбінаті "Україна", що випускає з ЄДАПСом документи, пояснили, що не займаються друком не через конфлікт, а через вибори: "Друкуємо зараз тільки бланки для голосування", передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ