Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україну вперше за десять років відвідає Президент Туркменистану

12-14 березня 2012 року відбудеться державний візит в Україну Президента Туркменистану Гурбангули Бердимухамедова. Як зазначив Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, цей візит стане першим після десятирічної перерви відвіданням лідером Туркменистану нашої держави, повідомляє прес-служба глави держави.

Очікується, що результати візиту сприятимуть інтенсифікації та поглибленню взаємовигідної співпраці між Україною та Туркменистаном, зокрема в торговельно-економічній, промисловій, будівельній та інших сферах.

Сергій Льовочкін звернув увагу на те, що за підсумками переговорів планується підписання Президентами Спільного українсько-туркменського комюніке, в якому будуть відображені основні домовленості щодо активізації співробітництва на конкретних напрямах взаємовигідної двосторонньої взаємодії.

У рамках візиту передбачається підписання низки двосторонніх документів: Міждержавної програми торговельно-економічного співробітництва між Україною та Туркменистаном на 2012-2015 роки; міжурядових і міжвідомчих угод, спрямованих на розширення українсько-туркменської співпраці, зокрема в галузях науки і технологій, охорони здоров’я, спорту, урядового зв’язку, міжрегіональної взаємодії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ