Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укравтодор почав виплати по боргам підрядникам, які відновлювали українські дороги до Євро-2012

Укравтодор почав виплати по боргам підрядникам, які відновлювали українські дороги до Євро-2012. Про це сьогодні на брифінгу журналістам повідомив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Тоді на ремонт та утримання доріг Уряд залучив більше 10 млрд гривень міжнародних кредитів. За ці гроші впродовж 2010-2014 були відремонтовані ключові ділянки доріг навколо Києва та Львова*, відбулася реконструкція Жулянського шляхопроводу та ряд інших соціально важливих об’єктів. Оціночна вартість виконаних робіт становила 6 мрлд грн, з яких близько 1,7 мрлд грн до сих пір не були виплачені підрядникам.

Проблема полягала, в першу чергу, у невпевненості Міністерства фінансів у реальному виконанні робіт підрядниками, належній їх якості, складності це перевірити. Окрім цього, не сприяла вирішенню даного питання складна економічна ситуація в країні та дефіцит бюджету. Останні декілька місяців Міністерство інфраструктури спільно з Укравтодором провели чисельні зустрічі з підрядниками та Мінфіном для підтвердження виконаних підрядниками робіт і пошуку спільного оптимального рішення.

В результаті сторони домовилися виплачувати заборговані 1,7 млрд грн частинами. 24 листопада кошти першого траншу у сумі 239,8 млн грн були спрямовані підрядникам, наступні надходитимуть щотижня і до кінця року повинні бути виплачені в повній мірі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ