Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

УКРАЇНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. В Україні розпочався Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування немовлят

З 26 листопада по 2 грудня в Україні триватиме Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування немовлят. Про це „Гал-іnfo” повідомила начальник відділу охорони материнства і дитинства УОЗ ЛОДА Ірина Микичак. Темою цьогорічного Тижня оголосили – „Годування грудьми в першу годину після народження – рятує мільйон життів”.
„Захід  був задуманий, як стратегічний метод підтримки грудного вигодовування  і поновлення втраченої практики годування грудьми. Метою проведення тижня в Україні є привернути увагу громадськості до проблем грудного вигодовування як профілактики  дитячої захворюваності, інформувати населення про його переваги та підтримати впровадження Ініціативи „Лікарня, доброзичлива до дитини” в усіх лікувальних закладах охорони здоров`я матері та дитини”, – повідомляє Ірина Микичак.
З 1996 року в Україні впроваджується вже третя галузева програма „Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 рр”. Одним із завдань постанови Кабінету Міністрів України від  27.12.2006 № 1849 про затвердження державної  програми "Репродуктивне здоров’я нації на період до  2015 року" - збільшити кількість дітей, які перебувають на грудному вигодовуванні до шести місяців з 47% в 2006 році до 60% в 2015 році.
В усьому світі щорічно проводяться тижні підтримки грудного вигодовування. Проходить ця акція під егідою WABA (World Allіance for Breastfeedіng Actіon). Це міжнародний союз, що поєднує організації і приватні особи, що вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком, і присвячують свою роботу захисту, освіті і підтримці цих прав. WABA працює в тісному співробітництві з ЮНІСЕФ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ