Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

“Укрекоресурс” закупив партію пунктів прийому сировини, не сплативши 2,5 млн податків

18 листопада. УНН. Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочала кримінальне провадження стосовно посадовців ДП “Укрекоресурс”, які зловживаючи своїм службовим становищем, ухилились від сплати 2,5 млн гривень податків.

Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочала кримінальне провадження стосовно посадовців ДП “Укрекоресурс”, які зловживаючи своїм службовим становищем, ухилились від сплати 2,5 млн гривень податків.

Державне підприємство по утилізації відходів протягом 2012-2014 років на підставі договорів купівлі-продажу придбало у ТОВ “Віар плюс” 100 одиниць автоматизованих пунктів прийому вторсировини (фандомати).

В ході прокурорської перевірки було встановлено, що посадовці придбали обладнання за завищеною вартістю — за кожну одиницю сплачували на 62 тис. гривень більше. Крім того з’ясувалося, що службовці держпідприємства занизили податок на прибуток підприємств та податок на додану вартість. Як наслідок, держбюджет не отримав майже 2,5 млн гривень.

Відомості про вчинення посадовцями кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 2 ст. 212 (Ухилення від сплати податків) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, внесено в ЄРДР.

Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ