Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

«Укрінтеренерго» документально визнало анексію Криму

Як вказано у контракті, підписаному 29 грудня 2014 року в Москві між державним підприємством «Укрінтеренерго» та ТОВ «Центр здійснення розрахунків», Україна постачатиме електроенергію до «Крымского федерального округа Российской Федерации».

Це випливає з копій документів, які оприлюднив у своєму блозі на «Українській правді» голова партії «Демократичний Альянс», депутат Київради Василь Гацько.

На копіях контракту, які потрапили до розпорядження політика, йдеться про те, що електроенергію українське державне підприємство постачатиме до «Крымского федерального округа Российской Федерации».

На документі є підписи обох сторін, зокрема, з українського боку – в.о. директора ДПЗД «Укрінтеренерго» Андрієнка Василя Миколайовича та в.о. директора ДП «НЕК «Укренерго» Касіча Юрія Петровича.

Василь Гацько підкреслив, що документальне визнання анексії Криму є неприпустимою помилкою.

«Підписання з росіянами договорів по Криму – неприпустимий акт прийняття анексії нашої території. Вчиняти такі дії – стратегічна помилка. Кремль трактуватиме їх, як визнання Україною приналежності півострова до Росії. Повертати Крим під нашу юрисдикцію стане ще складніше», – написав політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ